Skola - stallet

Imorse försov jag mig rätt brutalt.. Jag vaknade 1 timme försent så jag fick 10 minuter på mig och få på mig kläder och sminka mig innan jag var tvungen att cykla till skolan då jag har glömmt att fylla på mitt busskort... Blöö sjukt kallt att cykla över bron trodde serriöst att jag skulle dö, hahhaha. 
 
Efter skolan var det direkt till stallet för vi hade bråttom hem. Red Beckie dressyr i paddocken. Jag provade ett nytt bett idag, tredelat gummi med fasta ringar. Hon var inte alls lika hängig och hon tog ettbättre stöd i handen. Lånade det av Linn J men tror att jag ska köpa ett sånt till henne. Jag red mycket trav då hon var väldigt stretig och ville inte alls jobba.. Men hon gick bara bätre oh bättre, men jag fick jobba mycket skritt-trav-skritt-trav osv.. Så hon skulle lyssna på mig, jobbade även på 15-20 meters volter och serpentiner så mycket lösgörande. Hon blev riktigt fin jobbade i en bra form och var såååå duktig. Bra bakben och jobbade med rygg och hon var en dröm! Efter så red jag lite galopp för att se om hon lyssnade. Då vi har haft problem med galopp att hon blir antingen framtung elr springer och tar bettetoch jag har ingen chans. Men hon jobbade i en bra galopp med grym form och lyssnade jätte bra. Men i vänster varv så hade jag problem med att få henne i en bra galopp utan att det blev slängtrav innan... Så vi jobbade en massa galoppfattningar från trav och tillslut fattade hon var jag ville och gjorde fina fattningar. Hon tycker det är super lätt att fatta från skritt men från trav tror jag att hon tappar balansen mycket lättare och därför har svårare med tempoväxlinbar och att fatta galopp osv. Men det går säkert att bygga upp med träning och muskler och försöka träna mycket mer på tempoväxlingar i trav osv. Red väl i 1 timme lite drygt, har inte koll på klockan när jag rider.. ;) 
 
Detta bettet red jag på idag, gillade med mycket men tror jag vill ha med rörliga ringar. Nån som vet jag de gör för skillnad om man har fasta eller rörliga? 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Kit

Fasta ringar är stabilare i munnen på hästen, bra för hästar som är lite oroliga i munnen. Men däremot är det inte lika "kvickt" på eftergift mm som rörliga ringar. Det är liksom lite "stummare". Det ger också lite mer tryck i sidorna och är svårare att dra igenom munnen. Lite som att ha parerstänger eller bettplattor, hjälper hästen att förstå sväng/böj med tygeltag.

Svar: Tror vi kör på fasta ringar, hon gick bra på det! :))
teamfb.blogg.se

2012-11-10 @ 20:49:44
Postat av: Kit

Glömde den viktigaste anledningen till att ha fast ringar. Ingen risk att nypa i mungiporna som rörliga ringar kan göra. Jag gillar fasta ringar. :) har det på flera av mina bett.

2012-11-10 @ 20:52:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0