Gud va klockan sprang iväg..

Gud klockan är redan kvart i 1 och känns bra att veta att klockan ringer om 5&½ timme.. Fastnade i en bra engelsk bok på internet, trodde de var en novell då de andra jag har läst på den sidan har varit de. Men de visade sig vara en bok på 31 kapitel så har suttit i över 3 timmar och bara läst. Sjukt slut i ögonen nu och ska lägga mig nu. Hoppas jag kmr upp ur sängen imorgon då... 
Louis får stå för bilden ♥

Chill dag (Y)

Nästan inga lektioner idag (Y) Var med och hade rundvandring med de som börjar 7:an nästa år. Gick runt hela skolan om och om igen hela förmiddan. Missa en massa trökiga lektioner = chill. 
 
Hade 2 lektioner + idrott så heöt okej dag. Åkte upp till stallet och tränade Beckie i paddocken då den äntligen har tinat och isen försvunnit. Red kanske i ungefär i 1 timme på en pigg och lite busig Beckie. Sjukt jobbigt att rida henne idag då hon var pigg och travade på som in i och var ganska svårt att styra för jag fick in bogarna på henne. Men efter en massa skritt och trav arbete så kom hon sig riktigt fint .Jobbade på super med bakben och o en braavslappnad form utan att bli  förlång. Men hon fick lite dampattacker inemellan då hon glömde bort att vi var mitt uppe i dressyrpass ;) 
 
Sista galoppen, omg sååå fin! Lugnt och fint samlade sig bra, tog stöd på ytter och behöll den runda fina galoppen även fast jag bad henne att samla sig. Riktigt nöjd med henne idag! Hoppas det fortsätter såhär, just nu är jag riktigt glad efter varje pass på henne. Massa beröm fick hon idag under passets gång och efter. Fortsätter vi såhär då ses vi snart på dressyrbanorna! Känner att vi börja bli mer ett team nu, känner på henne när hon tänker göra ngt och hon ställer alltid upp till 110% och litar på mig ♥ 
Min "♥"

Hahaha that´s right


Trött ful tjej..

Smutsig spegel.. Trött chey i mjukis kläder som ska sova nu, hehe. Godnatt, pussssss ♥
 

Pluggkväll

So, engelska bok och tyska, yes massa plugg... Tur att musik finns asså, just nu lyssnar jag på passenger. Grymma låtar, älskar albumet All the little lights. 
 
Min fina säng i mitt stökiga rum.. 
 
Pusssssssss ♥

Nya drogen, passenger ♥

Ryser när jag hör denna låten. Texten är grym, sjukt speciell röst. Just love it ♥
'

Beckie bus 28/1

Idag så red jag ut på Beckie. Hon var sjukt duktigt och jag är nöjd. Planen för hästarna idag förstördes när de var isgata ute. Men kunde iaf rida på vägen, började med att vi träffade en traktor som höll på och greja vid vägkanten. Beckie lyssnade ochlitade på mig och gick förbi ♥ Hade det varit i början när jag red henne så hade hon galopperat hem men hon litar på mig nu och det känns underbart! Vill bygga upp lika starkt band till henne som jag har med Fender. Jobbade henne hela turen, öppna och tempoväxlingar och lite olika lydnads övningar.Skrittade bara nästan,  tog lite trav för att känna att hon lyssnade fram. Väldigt stel i början då jag inte har jobbat igenom henne ordentligt på ett tag, men fick igenom henne riktigt bra idag. Flyttade sig för mina skänkel och ställde sig super om jag ville, öppna, skänkelvikning, allt satt! Så fin och duktigt, på väg att explodera några ggr men känner oftast på henne om hon e påväg att göra ngt så lyckade s undvika det idag :) 
 
Riktigt härlig att kunna rida igenom sina hästar utanför paddocken för det känns som de blir mer posetiva till arebte då och lättare att få fram. Då Beckie alltid är väldigt posetiv men kan bli ngt seg i paddocken så är de super om jag kan träna ute oxå! 
 
Min ängel ♥

School right now..

Har lunchrast just nu, ganska trök hehe.. Lyssnar på musik och chillar i korridoren med Emma & Amanda. Detta måste nog vara den tråkigaste skolan i världen..



Pussssssss <3

Sorry, har inte orkat + internetet är fucked up

Vet att min uppdatering har sugit. Inte orkat sätta mig  vid datorn och blogg.se appen har slutat fungera och hela vårat internet e fucked up.. :/
 
Molly sov hos mig fredag till lördag. Hade sjukt kul och var bara hemma, skratta åt allt som vi brukar. Gjorde inget speciellt, kolla på ett par filmer, firade min lillebror som fyllde år då och åt go mat och kladdkaka med fruksallad! (Y) 
 
Red ut på Fender igår. En pigg barbacka tur med ganska mycket trav och galopp, tackar gudarna för min balans haha!  Skuttade upp och ner, hit och dit, bockade tom, så söt min lilla kille. Första gången han bockar med mig på ryggen annars e han mer studdsig när han e pigg. Men bara skratta åt han, älskar min lilla kille. Fattar inte hur ska klara att säga honom till våren.. 
 
Firade min lillebror som fyllde 8 i fredags. Faster med familj, farfar osv, mysig kväll med tårta, god mat osv.. Jätte mysigt, älskar hemma kvällar inemellan 
 
Mitt fina mästerverk, läskigt god oxå
Sötaste och coolaste kusinen ♥
 
Idag så red jag ut i skogen med Beckie, var ute i nästan 1 timme. Super mysigt när det snöade, fast kallt.. Läskigt hur mycket snö det kan komma på 1 dag, e typ en halv meter ute nu och nästan inget innan, sick! Red även ut en sväng på Fender, va ute i 30-40. Galopperade mycket idag me då han var sjukt pigg, snabbt åt helvete gick de ibland. Jag red barbacka men tackar gudarna igen för min balans, haha. Imorgon tar jag sadel och går bort på åker och kör intervaller. Som jag gör på Beckie varje dag i skogen. Måste få upp kondisen på henne och Fender måste bli av med energi innan han spricker. 
 
"Take me back"
 
Pusssssssss ♥

"Mine"

 
 
 
Liam Payne 
 
 
Harry Styles 
 
 
Zayn Malik
 
 
Louis Tomlinson 
 
 
 
Niall Horan
 Ååh kill me, sååå snygga och grymma! "Mina" boys ♥
Jag SKA träffa dom innan jag dör!

Hästarna 23&24 jan

Svin kallt var det igår, -16 så red bara Fender en stund. Red barbacka ut i skogen, ganska lugn tur då de var väldigt mörkt ute. Beckie fick vila, bli borstad och myst med en stund. När jag precis skulle hoppa in i duschen igår så ringer Andréa (stall ägaren) till oss och säger att Fender har kolikkänningar eller liknade.. Så jag och mamma fick åka upp till stallet och gå ut och gå med han. Var la hemma kanske vid 11 halv 12. Duschade och greja lite och sen så somnade jag, sjukt trött hela dagen idag.. Men vad gör man inte för sin häst? 
 Såhär gick Fender och jag ut igår vid halv 11 typ + en massa mer reflexer..
Idag så skrittade jag och Tres ut på Fender och Bengtsson. Red en bra bit bort på vägen, kanske var ute i 35-40 min eller mer vet inte exakt. Men härligt, körde på dubbla tröjor, termobyxor (haha), jacka, halsduk, fodrade skor och tjocka vantar (Y) Men allt för att hålla sig varm right? Gick ut och gick med Beckie oxå. Hon skulle ändå bara skrittas idag och tänkte att lite motion själv skadar inte + att de är lättare att hålla värmen! 
You´re the reason I smile! ♥
 
Nu ska jag lägga mig och sova, ska till tumlaren och simma och gymma med skolan imorgon. Jippi, simma.. Hate it! Men men slipper trökiga lektioner, haha. Pussssssssss ♥

School right now

Sjuk tråkig dag idag.. Inte ett enda roligt. 
 
Har so just nu, ska strax börja med uppgiften, men har inte riktigt lust.. Bara 3 lektioner kvar, haha. Sen så blir det stallet och rida mina 2 älsklingar, hoppas Beckie sköter sig lika bra som igår. Så sjukt fin och duktig! Pigg men en så himla mysig tur i  blandat tempo. Tog 2 galopper men ganska mycket trav. Så himla härlig hon är att rida när hon e på det bra humöret och är pigg utan att busa. Ränkar inte inte lite glädje skutt och bockar som att busa ;) 
 
Håller på med ett inlägg och vad jag ska göra vecka 7. Ska bli så himla kul och lärorikt! Jaja, jobba nu pussssss ♥
 
Älskar bilden.. 

God mat..




Sjuk...

Igår så bloggade inte jag på hela dan för att efter vi släppte ut hästarna på morgonen och jag red ut på mina änglar så fick jag världens huvudvärk.. Den satt i hela kvällen och jag  reste mig från soffan typ 3 ggr under hela eftermiddan/kvällen. 
 
Hemma idag från skolan för den har suttit i hela natten och nästan hela dagen, börjar släppa nu som tur va! Emma rider Fender åt mig idag, tack ♥ Alltid skönt att ha en som gärna hjälper till att rida, imorgon måste båda ridas. Beckie ut och tränas kondition och Fender dressyrtränas i paddocken. 
 
Kollat på gossip girl hela dagen, min drog när ja e sjuk! Gossip girl, te och glass. Fått allt ska strax sätta på ett avsnitt till och inte gå upp ur soffan på hela denna kväll heller haha, pussssssss ♥
 

Fender 18/1

Red ut barbacka på en super pigg Fender. Tänkte bara skritta men fick ändra planerna ;) Det blev gansak mycket galopp på en ponny som sprang som tusen och såfort jag tog i han fläckte med huvuvdet, haha söta.. Kul att springa när det för en gång skull är helt ok underlag! Men shit va kallt de va.. 10 minus, asså seriöst jag som inte trodde att det skule bli kallt igen. 
Vet inte vad som hände men när jag satt på Benjamins tränin så fick jag värsta måste sova typ. Satt och kämpade för att hålla ögonen öppna, fortfarande sjukt trött. Sova tidigt idag, 10-11! Haha nästan löjligt tidigt men ska upp till gymmet när Benjamin ska ha kalas på tumlaren, passar på när vi ändå är där. Tänkt mig ett stenhårt pass men gå och spring intervaller i 30-40 min, sen styrka i mage och biceps är tanken. Älskar att träna, bästa som finns! Och i stallet står 2 pollar och väntar imorgon, båda ska riddas. Om Molly hinner komma så tar vi var sin annars tar jag båda i kylan. Tänkte mig en lote längre runda så de får springa lite och bli av med lite energi. 
Fina fina vän!

Haha detta gjorde min kväll!

Haha omg! Detta gjorde min kväll, fyfan va kul. Nu kan jag sova, haha godnatt ♥
 
Lätt värt de dryga 5 minuterna asså, haha.

Försiktigt eller nojjig - var går gränsen?

Detta är ett ämne som ofta kommer upp inom blogggvärlden. Hur man rider, bara i paddock elr våga rida ut. Hur och varför vi andvänder eller gör just såhär. Detta är ett ämne som diskuteras mycket runt på olika hästbloggar, "storbloggare" till oss lite mindre. Jag vill att ni ska se det ur mitt perspektiv oxå, sen väldigt gärna höra era åsikter oxå!
 
Något som är bland de löjligaste jag vet är när man hör folk prata om hur de inte kan rida ut för att deras häst är rädd för vatten elr för att den kanske sträcker sig. Det stör mig något enormt! För vill du ha en glad och posetiv häst så måste man ha varierad träning som att rida dressyr, bomarbete, rida ut, kanske hoppa behöver inte va högtkanske 40-50 cm osv. Kunna träna på en åker, lovar hästen dör inte! Jag har mycket varierad träning på mina hästar, om vi tar fender som exempel. Såhär skulle en vecka kunna se ut. 
Måndag: Dressyr 
Tisdag: Bomjobb
Onsdag: Rida ut
Torsdag: Dressyr på åkern lättare pass
Fredag: Hoppning
Lördag: Dressyr
Söndag: Rida ut
Varierad träning är nyckel till framgång. Även att våga rida framåt, våga öka galoppen ett snäpp för att få in bakbena tex. Våga rida ut, våga galoppera i skogen. Jag är väldigt noga med att nån dag i veckan ska de få chillare arbete som att rida ut och galoppera, låta dem sträcka på sig inte bara sitta och nöta i paddocken eller kanske slöppa de lösa, rida ett chill pass i nån av våra stoooora hagar barbacka. Min åsikt, varierad träning nyckeln tillframgång!
 
Men sen så kommer vi till nästa punkt. Vad ska man sätta på hästarnas ben, benskydd, lindor elr ingenting? Jag tycker att det är super viktigt att skydda hästarnas ben med tex ett par senskydd elr damasker osv. tex när jag rider ut i skogen så sätter jag på benskydd runt om och ibland boots på Fender. Det är för att skydda mot eventuella slag elr om de skulle snubbla, sparka sig själva.. Jag är noga med att nästan alltid rida med skydd, ända gången jag inte har det är när hästarna har blöt lera över hela benen. Lindar nästan varje dressyrpass hemma och nästan varje gång på framridningen elr så sätter på skydd. För om man kan göra så lite för att hästarna inte ska skada sig då gör jag det! Men de betyder inte att man inte ska våga rida sina hästar normalt. De är ju trots allt från början vilda.
 
Statestik visar att hästar som har gått på lösdrift som ung i hagar som de får ta sig över stock & sten får mindre skador i framtiden. Hur nojjig man är i början sätter sina spår. Därför tycker jag att det är viktigt att rida ut mycket  på unghästar över allt. Innan man kan rida den så kan man gå ut och gå i skogen om man inte har tillgång till stora hagar där de kan röra sig. De klarar hoppa diken, gå i vatten, hoppa en stock på 50 cm osv. Alla hästar som inte har någon skada klarar det! 
 
Så var går gränsen mellan att vara nojjig elr försiktig? 
 
Ja de kan vara svårt. Men jag är uppväxt på egen ponny som jag praktiskt taget nästan bara red ut på, för vi hade ingen paddock på de stället vi stog då. Jag var 6 år och galopperade runt i skogen och på grusvägar med mamma som var med och gick elr red. Sen så sitter det i! Undrar verkligen hur man inte kan rida ut, 1 gång i halvåret räknas inte. Det är det mysigaste som finns, älskar det. Låta hästen springa av sig, eller träna i skogen, skritta ut dagen efter tävling. Asså hur klarar ni er? Jag älskar skogen, rider hellre ut än att sitta och harva i paddocken! Men de är kanske bara jag eller? 
 
Terräng hoppning
Leker i hagen
 
 
Hopp meeting i varberg
Kadrilj träning
 
 
Träning för Karin, falsterbo ryttare
Uteritt i skolkläder en varm agustidag
Trickträning/löshoppning i paddocken
 
Detta är mina åsikter. Kommentera gärna vad ni tycker! Hur ni gör och hur ofta ni rider ut, tränar, hoppar osv. Hoppas på att få veta era åsikter och vad NI tycker! Kom igen, kommentera!

Beckie 17 jan

Idag så red jag Beckie ett pass i paddocken. Skrittade mycket ibörjan och jobbade för att få henne på ytter tygeln. Gå igenom vänster sidan och få in bogen. Då hon är väldigt svag i höger så vill hon gärna gå på vänsterbog och ha vänster som "yttertygel" i varje varv. Så måste få in vänsterbogen och få igenom henne i vänster för att få henne på yttertygeln för kunna svänga ordentligt i både höger och vänster varv. 
 
Efter ett tag så gick jag över i trav, då blev det jobbigt tyckte Beckie. Tvingade mer eller minde att ta stöd på ytter med att gå in på 15 metersvolt och ha ganska slapp inner tygeln och trycka med vänster skänkeln men ge ett bra stöd på ytter tygeln och gav även stöd med högerskänkel som var framåt drivade. Hon kände att det blev jobbigt och började protestera med att studsa och försöka dra sig åt olika håll, småstegrade även men när jag bara satt kvar och forsatte göra samma saker hela tiden så gav hon sig. Tog yttertygeln ganska bra men såfort jag gick ut på fyrkanten så drog hon iväg i fullfart med elefant steg.. Men efter en massa jobb med halvhalter och 15 metersvolter så blev hon riktigt fin! Fick en fin form och började jobba med ryggen och lite bakben kom. Riktigt nöjd, går hon såhär i fortsättning så blir vi farliga till våren i både hoppning och dressyr! Synd att det var så mörk och det inte gick alls att fota.. Även fast vi ha lampor blir det jätte konstiga & suddiga bilder. Men hoppas på att hon går lika fint imorgon då jag rider vid 3 så kan jag säkert ta några bilder. 
 
Åker upp dirr efter skolan för Jonas (hovslagare) kommer vid 3 och ska sko Fender. Han var här idag och skodde Beckie men fick fel storlekar på skor till Fender så han kmr tillbaka imorgon :) 
 
Sånt här väder va det idag, småsnöar hela tiden. Super mysigt! Dock e denna från förra julen eller för 2 år sen.

One of my favorite songs, so good lyrics!

Can't ever get it right
No matter how hard I try
And I've tried
Well, I put up a good fight
But your words cut like knives
And I'm tired
As you break my heart again this time

Tell me I'm a screwed up mess
That I never listen, listen
Tell me you don't want my kiss
That you need your distance, distance
Tell me anything but don't you say he's what you're missing baby
If he's the reason that you're leaving me tonight
Spare me what you think and
Tell me a lie

Well you're the charming type
That little twinkle in your eye
Gets me every time
And well there must have been a time
I was the reason for that smile
So keep in mind
As you take what's left of you and I

Tell me I'm a screwed up mess
That I never listen, listen
Tell me you don't want my kiss
That you need your distance, distance
Tell me anything but don't you say he's what you're missing baby
If he's the reason that you're leaving me tonight
Spare me what you think and
Tell me a lie

Tell me a lie... Tell me a lie... Tell me a lie...
 
Tell me I'm a screwed up mess
That I never listen, listen
Tell me you don't want my kiss
That you need your distance, distance
Tell me anything but don't you say he's what you're missing baby
If he's the reason that you're leaving me tonight
Spare me what you think and
Tell me a lie

Tell me a lie... Tell me a lie... Tell me a lie...
Tell me a lie
 
Älskare texten till denna låten, ganska depp om man läser men den e gryyyym!
 
 
Pusssssssssss ♥

Ledig från stallet idag

Idag så fick jag en stallfri dag. Det var etttag sen, kul att hinna träffa nån annan än de som är i stallet och Emma. Gick till halv 4 idag. Sådär halvbra dag idag, ganska långtråkigt då vi har haft no, so, svenska,tyska, matte & idrott. Sen så hade jag utvecklingssamtal vid 10 i 4.. Det gick braa som tur va, haha.
 
Åkte hem till Saga efteråt. Vi satte oss och ringde runt till olika ställen där vi kanske kan prao, har fått 2 kanske hehe. Men jag fick svar från advokatfirman och det verkar som jag kan komma och interjuva dem!! :D Wiiiie så sjukt glad, fett nöjd att jag skickade iväg dedär mejlet asså. Var ganska nervös men sjukt nöjd att jag gjorde det!
 
Har även bollat lite idéer om ett projekt jag och Saga ska försöka göra. Men får se hur de blir med det, imorgon så har vi 1&½ timme i skolan och försöka få ihop det. Sen så har vi 10 ggr på oss, de går nog bra hoppas vi. Bra ändamål så hoppas på att få med oss sponsorer!
 
Miss tha summer.. ♥'

10 timmar inatt (Y)

Guuud så skönt att få sova ut ibland, 10 timmar inatt! Somna framför TV:n när ja tittade på Idrottsgalan, vem vann haha? Just nu sitter jag på tyskan och är svinhungrig och dör av tristess.. Men men, mat om 40 + 1 timmes rast.

Pappa fyllde år igår så åt en massa goa grejer (Y)



Ååh hatar min tyska klass...

Fuck, 4 min till håltimme och de skaffar lärare... Asså ååh, hatar min klass så mycket!



My weekend

Vaknade 12 idag, la mig 7 imorse haha. Ska strax lägga mig så jag är utvilad tills imorgon då de är skola igen. Efter bara 5 timmars sömn så är jag ovanligt pigg! Ska duscha imorgon så klockan står på lite tidigare än vanligt så man hinnder med att duscha, blåsa håret, sminka mig and so on. Har haft en fett najs helg. Skrattat mycket med bästa sällskapet! Mot 3-4 så var vi som mest igång med sanning eller konka (lame I now, hahah), skratta som fan och lyssna på hög muuusik, MTV is the shit u know. 
Mumssss ♥
Idag så har jag inte gjort mycket, kollat på American Pie, varit i stallet och ridit ut, kollat på PA 4 & så ska det låta för grymma Robin Stjernberg va med (Y) Inte mycket, mysig och chill dag med kompisar. Love life! Imorgon ska båda mina bebisar få ut och springa i skogen, så sjukt pigga! Beckie hade jag problem att hålla idag.. Satt och kämpa men lätt va de inte ;) Fender ska få ta första riktiga galoppen i skogen och på grusvägarna. 
 

Resten av huset..

Medans resten av huset sovert så sitter jag här 4ever alone med min musik. Tror jag ska sova 2 timmar innan jag ska upp vid 9 med Tres. Börjar känna mig lite trött efter 23 timmar uppe, hehe.  
SMOOOOOOOOOKE WEED EVERYDAY!

Fettma på hög nivå..

Mamma gav oss 300 att köpa godis för och shit, sjukt mycket godis blev det hahah.. 
2 Ben&Jerry
Proppfull påse med lösgodis
1 påse chips + dipp
1 påse ostbågar
3 drickor 
Popcorn 
 
Blöö känner mig sjukt tjock då allt nästan e slut.. Förutom ostbågarna, hehe. fast vi är ju 6 personer men ändå, vill träna nuu!
One tree hill ♥
 

06:00 och jag är super pigg..

Yess, de går bra haha. Jag, Anton & Linn e fortfarande vakna fast de ligger och slappar medans jag funderar på om jag ska vara vaken elr sova. Vet hur jag blir imorgon om jag inte sover, fast jag e inte trött. Typical elr? Dock så är jag fett sugen på att dra ut och springa, fast jag vågar inte själv då de är kolsvart ute.. De andra har gått och lagt sig från 1-halv 5 typ. Men jag e verkligen inte trött, men tänker på att jag kommer inte orka med något imorgon.. Kommer knappt orka rida elr jo men inte mke annat. Om en halvtimme ska jag upp på måndag och resten av veckan, går ju upp halv 7 när jag ska till skolan. 
 
Love this songs  
 
 
Pussssss ♥

Dagens ridpass

Idag så red jag ut på Beckie och Emma Fender. Red en mysig sväng, hårt men ingen is. Travade ganska mycket, de tyckte det var sjukt skönt att få sträcka på sig då de har varit isit och hårt i bådas hagar i ettt par dagar. Båda var lugna och njöt bara lika mycket som jag och Emma. Fast det var sjukt  kallt.. Jag frös som fan men vad gör man inte för att få de underbara ridturerna ibland. 
 

Wheatus vs One Direction

Gush, sjukt trött. Har haft en chill morgon, fixat frulle till familjen ska strax plocka bort lite saker och så åker vi upp till stallet vid halv 2. Ska strax bära ner datorn, koppla in högtalarna och städa till hööööög musik! BÄsta som finns, med grymma högtalare så man hör överallt i vårat 3 våningshus. 
 
Wheatus vs One Direction, Wheatus gör den äkta versionen. 
 
vs 

Bloggidéer

Jag fick super massa idéer till bloggen förut på Svenskan. Var bara tvungen hämta ett papper och börja skriva ner. Har massa idéer, en idé till ett långt inlägg. Ett ämne som kommer upp mycket inom hästvärlden, stora bloggare till små, Linn Olsson skrev om det för ett par månader sen. Kommer skriva om olika saker man har hört och sett, hur jag gör osv, tänkte att ni skulle på se de ur mitt perspektiv.. Jag kan ge er en ledtråd och så kan ni kanske klura ut vad de handlar om. Storhage/liten grashage, skritta elr galoppera i skogen, skog/ängar elr paddock/ridhus. 
 
Sen en har jag en massa små idéer oxå men det kommer vara mer fokus kring ett speciellt inlägg. 
Mitt favorit citat och så är de ju grymma Johnny Depp oxå!

2013-01-11

Brr, gud de är riktigt kallt ute.. Frös som tusan i stallet förut, som tur va så hitade jag en as mysig & varm tröja i bilen. Visste inte att det skulle va så kallt, haha. 
 
Fryser fortfarande om fötterna.. Men börjar bli lite varmare efter 1 dusch och suttit under 2 filtar hela kvällen. Tänkte lägga mig ganska tidigt idag, ska nog strax hoppa i säng. Antar att vi är uppe sent imorgon. Gokväll som
spenderas med Emma, Linn, Johan, Anton och kanske Tres (Y) Ska laga en riktigt smarrig kyckling med go sallad och rågris till, mums! Lite nyttigt då vi har 1 träningsbesatt, och resten vill bli nyttiga. Då de lär bli ganska mycke godis och annat gott så  kan man juh äta nyttigt. 
 
Klockan är satt på halv 10, passar bra att hinna sega en stund, äta frulle, handla, checka bussar, prata med Tres, Linn & Emma osv innan 12. Emma rider Fender och jag Beckie imorgon, sen så hjälps vi åt att mocka och greja så det ska nog flyta på hoppas jag. 
 
 
 
 
 
 
 

Kemi right now..

Kemi suger så hårt, haha.. Pussssssss <3

One more day to go

Gud såå himla trött, haha. Sov 6 timmar inatt, sjukt trött idag somnade tom 30 min när jag kom hem från stallet.. Ska strax slänga mig i säng, igår var jag super pigg men idag så kan jag nog somna stående om de e så! Men 1 dag kvar i skolan för denna vecka och taggar ensam hemma i helgen med friends (Y)
Red ut på Fender idag, pigg som tusan och imorgon blir det nog ett utepass igen då de e fruset i padddocken.. Tror jag ska ta nån galopp oxå, lindar nog båda då de e så hårt, nojjig som ja e om mina hästars ben! Hoppas på att de tinar d Beckie har stått i grusfålla och vilat idag, kommer dö imorgon haha.. Starkt bett och klister i baken ;) 
Something special!

Johnny Depp



True shit!

Usch va klockan rinner iväg!

Har kollat på världens goaste film idag, Coyote Ugly. Den gick på TV, ska strax slänga mig i säng och sätta på One tree hill. Min drog asså, haha. Lyssnar just på min 5 älsklingar, Louis, Liam, Naill, Harry and Zayn från självaste One Direction ♥ Min andra drog, tror jag har typ 100 printade bilder på min mobil på dem, oops? Nej nu är klockan halv tolv, alldes förmycke godnatt! 
Japp so true!
 

Hoppla pollen

Idag så hoppade jag en sjukt pigg och taggad Beckie, eller vad säger du Tres? ;) Haha red fram i mörkret då det var något fel på lamporna men de var snabbt återgäldat så jag kunde slänga fram ett hinder medans snälla Tres hoppa upp och red Beckie lite åt mig medans jag greja. Hon fick testa Beckies busiga sida.. Hon kastade sig och sidan och hoppade och dampade loss men det gick bra men sen när hon skulle ta ett travhopp på 40 cm och Beckie hoppade ungefär 120 cm eller nåt så tyckte hon att det var min tur. Vilket jag förstå, jag hade problem själv att hålla Beckie.. När jag hoppade uppåt stallet/utgången så var jag glad att det var staket + stängt annars så hade jag inte fått stopp eller svängt henne, haha. Men det är bara bra, kämpade för att försöka följa med över hindren så gott jag kunde medans själv hålla koll på mig själv i landningen och Beckie. Men när jag höjde upp t 80 så började hon lyssna lite och hoppade aningen mer normalt men inget fel energin. Om hon gör som idag, lägger energin på att hoppa inte busa så kan det nog bli super bra! 
Emma var snäll och red Fender åt mig idag medans jag red Beckie. Hon skrittade och travade. Tog ett par travhopp då hon inte är så säker i galoppen då Fender försökte springa som en idot med all sin energi.. Tres hoppade upp på han lite och galopperade och tog några språng på lägre höjd. Snälla människor som hjälper mig när jag inte har tid att rida båda <3 Gå sent i skolan och hinna med 2 hästar och sen samtigigt vara hemma i hyffsad tid e inte det lättaste! Men var hemma 10 i 8 idag, med stopp och handla skor (till fender) i en butik som vi passerar varje dag när jag åker från stallet och ett stopp på mataffären. För imorgon kommer Jonas och skor mina monster, ska rida Fender och om det är ledigt i paddocken släppa Beckie lös så hon får springa av sig då hon ska ha en chill dag men jag är inte sugen att rida ut henne på fredag annars ;) 
Har hållt min plan för veckan en så länge! Vilket jag är nöjd över för jag ändrar ofta men denna plan verkar bra för mina troll. Om ni undrar varför Fender går så lite och lätt är detför han håll på att sättas igång efter 1 vila på 1 månad typ. 
 
Veckas plan
Måndag: Dressyr på Beckie, Fender lätt pass
Tisdag: Lätt dressyrpass på Beckie, Fender vila
Onsdag: Beckie hoppning, Fender mycke trav så kondisen kommer igång igen
Torsdag: Beckie vila/leka/longering, Fender dressyr mest trav kanske travbommar
Fredag: Beckie ut, Fender hyffsat långt dressyrpass/uteritt med mycke trav
Lördag: Dressyr kanske för tränare elr ut på Beckie, Fender ut antagligen
Söndag: Dressyr kanske för tränare elr ut på Beckie, Fender dressyr intervall träning med jogging över bommar i början
Vill dit, myyyyysig tävling!

You don´t know that your beutiful

Be cool and live the way that you want. Don´t live like your parents, friends or enemies wants. Be yourself and remember, beauty isn´t a size!
 
Var er själva så kommer ni komma längre än den som försöker vara någon annan.

Finalyyyy! ♥

 
 
 
 
Pösssssssss ♥

Would he say his in love? Baby I WOULD

Idag så gick jag upp runt halv 10, sjukt trött! Men efter en dusch så vaknad ejag till och käka frukost och sminkade mig. Sen så kom Linn efter en liten stund, bakade lite fota lite. Sen så har jag inte gjort så mke mer idag.  Kom precis ut ur en dusch till, älskar att duscha efter stallet. Trättade bort allt smink så nu kan jag bara somna. Inte behöva tänka på ngt, bara chilla. Sista kvällen innan skolan börjar :( Blööö vill inte till skolan imorgon bara 3 dagar endå posetiva. Dock så har en mina bästa kompisar flyttat till ua och bytat skolan, buhu.. 
 
Dagens outfit, fryser röven av mig därför såå stel.
 
Vet ful outfit men hitta inga kläder som passar ihop.. 
 

Dagens ridpass

Idag så tränade jag dressyr på Beckie. Kände direkt att de jobbet jag la ner igår gav nytta idag. Hon tog yttertyglen mycket bättre från början och det var fokus för dagens pass. Men för att hon ska ta yttertygeln såmåste jag få in vänsterbogen och ganska snabbt så listade jag ut att jag var tvungen att lösa det i höger varv. Ställa henne utan och försöka trycka in bogen och efter ett tag var hon riktigt fin i skritten då satte jag samma fokus i traven. Riktigt fin blev hon mot slutet! Red även för cavalettibommar som låg längs ena långsidan, de hjälpe så hon fick till bakbena. När jag slutade så bar hon sig själv och jag behövde bara sitta och hålla stöd och driva lite lätt så jobbade hon med rygg fram i handen på ett bra sätt och hade bakben. Fortfarande lågform men så får jag börja för att få upp magen. Duktigt va hon idag iaf!
 
 

Sleep time

Känner mig faktiskt lite trött för en gångs skull. Klockan e ställd på 9 så jag hinner äta frulle, duscha sega innan Linn kommer hit. Då jag e ganska seg på morgonen så lär jag behövamina 2 timmar, haha. 
 
Nu er jag på bästa serien, One tree hill och somnar till den som varje kväll. Pusssssss ♥
 
Printat från instagram av Carina från min absoluta favvoserie!

Baby let me be you first last kiss

Gokväll bloggen!
Just nu ligger jag i soffan med en go filt och one direction i öronen och väntar på att reklamen ska ta slut. Ska försöka somna tidigare idag, så jag orkar upp näe Linn kommer vid 11 imorgon. Om jag har tur så somnar jag innan 12 ;) haha tyckte jag var duktig som somnade vid 2 igår..


hahahahah!

2 days until school starts

Buhu, snart börjar skolan igen... :( Vill inte till skolan till skolan på onsdag, kan tänka mig 3 veckor ledigt till. Men ska bli kul att träffa kompisar igen annars kommer de suga. 
 
Känner mig ganska duktig idag! Passat min lillebror idag, gick upp 8 för att göra frukost fast detvar sjukt obbigt eftersom jag sommnade 2, haha. Sen så har jag lagat mat, tacos. Plockat i och ur diskmaskinen och grejsat massa. Bara rummet kvar nu då, det som jag städar 3 dagar i veckan och endå så är de as stökigt, fattar inte hur.. Ska till stallet om 1 timme typ, antingen rida Beckie och Benjamin Fender eller båda själv eller ut och gå. Kan inte bestämma mig.. Vet bara att de ska ta det lugnt men tror jag rider båda själv men får se. Så sugen på att rida i mängder! Särskillt mitt lilla monster ;) 
 
Åååh sommar ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har för mycket minnen med denna ponnyn... 

Godnatt ♥

Godnatt på er sötnosar!
Tills jag bloggar igen så kan ni ju läsa denna killens blogg lite? http://pontusgranlund.blogg.se/
 
Pusssssssssss, love u all! ♥
 
Min mina underbara Fender!

I don´t know, if you know who you are until you lose who you are

Idag så fick mina pollar komma ut i skogen och skrittas förhand. Emma tog Fender och jag Beckie. Gick en bra bit, kanske 5-6 km i blött, backar (mest uppför) osv. Vi gick den rundan som vi oftast brukar rida. Båda skötte sig super, det var sjukt mysigt!  Måste göra detta oftare, dock så tar det ju sin tid.. Men helger, innan/efter tävlingar, perfekt!
 
Jag & Fender på prisutdelning ♥
Beckie bus ♥
 
Kvällen tidbringades med Emma, chillat. Spelat spel, ätit och gjort efterrätt. Sånna kvällar man vill ha när man snart ska börja skolan! 16 februari, då blir det antagligen hoppning i munkedal (Y) Klubbis med Beckie inför bohuscupen, ong vad har jag gett mig in på? Ja iår tävlar jag för munkedal istället sotenäs, mer dressyr där och mer lag. Hoppas att vi inte tävlar mot sotenäs, de blir jobbigt.. 
 
Pussssssss, ha en bra kväll! ♥
 

Checka in denna bloggen!

http://emileks.blogg.se 
 
Kolla in denna killens blogg! Mycket bilder, fina som är tagna med systemkamera. Blogg som är lätt och enkel att läsa men endå rolig. För er som gillar bloggar med mycket bilder och snygg design så är detta en blogg för er!
 
 

Frukost, brunch, lunch?

Hahah, sommnade 4 igår. Skola på onsdag, detta kommer att bli kaos hahah. Vaknade runt 1 av att mamma väckte mig, ska strax åka till stallet. Hästarna ska skrittas har dock inte bestämmt förhand eller om jag rider en sväng. Får se på det. Träffa Emma efter oxå, mys ♥ Dock ingen aning om vad vi ska göra men de märker vi väl.. 
 
Paintskills Jasmine!

Vänder på dygnet..

Blir så trött på mig själv ibland. Har vänt på dygnet totalt, somnar halv 2-3 typ varje dag och sen sover till 12-13 nån gång på dan.. Blir så trött på mig själv, kommer vara zombie när skolan börjar, haha. Ingen rolig människa, påsar under ögonen och vara trött och grining och vara i min egen lilla värld, men brukar ge sig efter nån vecka. Eller hoppas de iaf ;) 
 
Imorgon ska jag ut och gå med Emma, dock så funderar jag på om jag ska ta med nån häst ut. Funderar på om jag tar Beckie och Emma Fender. Men får se, de får  ta det lugnt imorgon oxå och sen så ska Beckie ridas lätt på måndag och Fender ska oxå igång snart. Men de är skönt att det håller på att bli ljusare och så hoppas jag på att de ska gå och rida i paddocken nu när man börjar skolan och kommer upp senare. Om de är bra underlag så ska jag försöka hoppa nån dag, Fender ska nog oxå skutta lågt om någon/några veckor :) Några förslag på vad man kan träna på till en storhäst som är lite svår att svänga och kan bli lite stark och busa lite ibland? Men som allid e väldigt posetiv och har riktigt bra och luftig galopp? Behöver tips som kan vara bra för att kunna rida en bana på bästa sätt. Sen även klara omhoppningen utan tidsfel. 
 
 
 
 

För alla directioners!

http://onedirectionswe.blogg.se/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Louis Tomilnson & Niall Horan


4/1 2013

Sitter med go musik i sängen och ska strax lägga mig. Ikväll har jag inte gjort mycket, har settpå TV hela kvällen. Tittat  på världens underbaraste film, så som i himlen. Så himla fin film! 
 
Vaknade vid 12 typ idag, var hemma i några timmar, käkade frukostoch tittade på One tree hill innan jag drog mig mot stallet. Släppte Beckie lös i paddocken och lät henne springa. Jäklar vad hon sprang ett tag! Fullfart och bockade lite och hon var så himla söt. Hon tyckte det var kul att springa, tänkte med tanke på hur hon va igår så kan det vara skönt att få springa lite. 
Min fina ♥
 
Nu ska jag sova innan jag ska upp till stallet tidigt och rida Beckie innan hon och Fender ska vaccineras. Mamma ska även gå en promenad med Fender eftersom han står i fålla så han får röra sig lite. Sen så drar jag på ryttarfest med LinnJ och träffar Molly och en massa andra. Sen så sover jag hos Molly tsm med Linn (Y)
 
Pussssss, peace, love and hope!
Loooooove this song! 

Jan. 02, 2013

Heeeeeej!
Nu sitter jag nere i källaren med Emma, Johan & Anton, myyyyyys <3 Nu sitter vi mest och snackar så jag tänkte höra hur de är med er!

Vad har ni gjort ikväll då? Ja ni vet ju vad jag gör, har även träffat Julia och Thilda en sväng. Pussssssss <3

Chillar med Emma

Just nu ligger jag i sängen med Emma och väntar på att en film ska börja. Chill dag idag, åkte till stallet vid 12 typ och gav hästarna lunch innan jag tog in Beckie. Red en sväng på vägen på en dampig Beckie. Halt och fruset överallt idag.. :/ Men men, hoppas på bättre underlag imorgon då jag har tappat broddar idag så kan inte rida annars! :(

Pussssssss och hejdå <3



Blöööö vill sova..

 Guud fattar inte hur trött man kan vara egentligen. Jag och Molly sov till 20 i 1 och ändå e jag helt död, haha. Red ett dressyrpass på en pigg Beckie idag. Inemellan så var hon jätte fin. Hon fick lite dampryck och sprang som en travare ibland så var hon riktigt jäkla fin. Tänkte ta ett dressyrpass imorgon med och hoppa i övermorgon. 
 
Haha ser att Molly har våldgästat min blogga lite, hahah. Kanske bra då jag inte har orkat med att blogga nu i några dagar. Duscha, mat och slappa står på schemat för ikväll! 
 

Svar till Lisa!

Såhär e det. Jag köpte Fender som hopphäst men de gick inte riktigt som jag ville. Utan han stannar på hinder, river och vill inte. Så efter en massa olika försök, olika tränare så går det inte att få han att hoppa som man vill på tävling. Det känns inte riktigt rätt att tvinga honom att hoppa om han inte vill. Så det är inte så att han inte får hopptävlas utan för hans eget bästa att han inte gör det förmycket. Nån gång ibland så kan man ju starta för de tycker han e kul om det är lågt. Hoppas du är nöjd med ditt svar! :)
 

RSS 2.0