Hoppning med Sessan ♥

Idag så hoppade jag med lilla Sessan!
Hon var så himla duktig, glad häst och ryttare.
Red fram henne ganska länge i traven så hon skulle bli riktigt varm och eftersom det ösregnade och var allmänt ruggigt så tyckte jag att hon behövde mycket trav. Fokus på tempo och form, för när hon kommer i den låga formen som jag rider fram med så börjar hon jobba bra med rygg och bakben. Efter en stund i trav så gick jag över i galopp och hon var så  dutti ♥ Lyssnade super och satte sig bra på bakbena. Skrittade henne lite och sen var det dags att började hoppa. När jag red upp mot första hindret taggade hon super mycket och sög verkligen tag i hindret. Så jäkla go var hon idag, hoppade med sån glädje och söga tag i varje hinder och jobbade igenom varje språng hur bra som helst. Tränade på några fristående hinder för att sätta avsstånd och jobbade men att hon skulle vänta på mig och det fukade super. Så himla duktig va hon idag! Lilla Sessan ♥
 
Hehe dampade lite men aja, dagens hinder iaf. La fram en bom innan ena hindret för att hjälpa henne med avstånd osv.
 

Clinic med Bo Jenå!

OMG vilken grym clinic. 
Visade många roliga saker om hur man rider unghästar. Många bra frågor och ännu bättre svar! Sjuk roligt, han hade inne i ridhuset en 4 åring och en 5 åring och en som var 10 som var mer utbildad. Riktigt kul att se stor jobbade skillnad det var på 4 och 5 åringen och sen 10:åringen så fick vi se öpnna sluta, början till passage och piaff, galoppombyten från vartfjärde till i varje och pirutter och helt fantastiskt kul att se hur hon gjorde utanför banorna!  Jätte rolig och jätte interisant. Fick se hur man började med sluta på den som var 5 år, hade aldrig gjort det och så fick man se då hur han började få fram det. Riktigt inspererande och super kul!
 
När de var färdig med ridning så var det tumkörning på g. En hopphäst och en dressyrhäst. Jag har sett båda hästarna innan så de var kul att se när han och Mia jobbade dem. Visade hur man tumkör en unghäst till hur man lär in piaff och passage. Riktigt interissant att se hur man kan jobba fram det. Sen så den 14:de oktober så ska jag  ta med Fender upp till Assleröd och så ska Mia tumköra honom tillsammans med några andra. Riktigt roligt och spännande och se hur hon jobbar. Hennes heltids jobb är att tumköra mm! 
 
Tyvärr inga bilder för var för uppe i att lyssna och se.. :P
 

School

Blöö har NO nu eller ja har rast men gött att ha det i 1 timme till nu.. Trök då men hitils så har den varit chill men strax ska vi börja snacka om Magnesium eller någon annan skit. 
 
Stallet idag och sen antagligen på clinic med Bo Jenå. Sveriges landslagsledare i dressyr kommer till klubben (SFK) men fett najs. Beror på om jaglyckas skaffa biljett, har en på g men vet inte hur det blir. Men börjartyp nu så hörs senare när jag har slutat :) 
 

Cheena

As trött igår, sommnade as tidigt efter jag hade pluggat...
Red en as mysig tur i skogen på Fender och Beckie tsm med Emma. Idag så ska Beckie få galoppera massa och inemellan trava i form och jobba. Hon är jätte tjock nu, så nu jävlar ska hon bli smal så vi kan åka träna och tävla snart!
 
Men ska käka och göra mig iordning nu så hörs mer efter skolan.
 
Bjuder som fan....!

Hej - hejdå

Nu drar jag mot stallet, jag och Emma rider ut på Beckie och Fender :) See ya!
 
Såhär känner jag mig nu..

Godmorgon

Godmorgon bloggen! Visste ni att när man väl har vaknat men inte går ur sänger direkt så är det väldigt jobbigt att gå upp sen... Det var ovanligt jobbigt attta mig upp, hade lätt sommnat om det inte hade varit på att jag satte på hög musik ;) Sminka mig lite snabbt nu och sen så ska jag fixa håret sen blir dra t bussen och skolan´...
 
 

Natti! ♥

Nu måste jag sova, känner att kroppen inte är helt med på noterna än! Har nog lite sjuka kvar i kroppen... ;) Så känner mig rätt sleten så ska sova nu så man orkar med morgon dagen med 2 ridpass, skola, en massa läxa och träna ska jag oxå försöka hinna med... Så då behövs det krafter, hehe.

I´m in love with old musik ♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bästa låten någonsin, älskar och kommer alltid att älska den! ♥

True shit!


Sjukhus + skola + rida

Min dag idaghar varit fullt ös hela tiden.
Började med att gå upp vid 6 för att duscha och göra mig iordning och så drog jag in till sjukhuset. Var väl där inne i nån timma. Sen så drog vi in till Torp en liten stund och käkade. Brunch kanske? En cappuchino, macka och så delade vi på en svin go blåbärs muffins, mums ♥ Kollade även lite snabbt i olika affärer, Carlings är lätt min nya favvo affär inne på Torp! As coola och snygga grejer, har aldrig handlat nåt speciellt där inne. Har alltid tyckt att det verkar så rörigt men shit va snygga och coola tröjor, linnen, byxor osv det fanns där inne! Hittade ett par awesome byxor kommer bilder imorgon för ska ha de i skolan då tänkte jag.
 
Sen så fick man back to reality och åka till skolan... Som jag inte har varit i sen i fredags. Svin tråkigt men chilla lektioner kvar, SO i 1 timme och sen bild och idrott. Men ändå sjukt tråkigt efter att bara ha chillat hemma och kollat på film i 2 dagar nu! Trodde att jag skulle avlida på SO:n, haha läskigt trött och seg i kroppen nu... Drog dirr till stallet efter skolan och red ut på en dampig häst vid namn Beckie som har vilat i 3 dagar pga att jag har varit sjuk. Stegrade, tvärnitade, studdsade hit och dit och fram och tillbaka.. Haha skulle haft henne på film när hon blev "rädd" för 3 hundar... Stannade och tittade misstänktsamt på dessa hundarna och det var såååå himla läskigt så hon trodde att hon skulle dö vettu ;) Skrittade även ut på en pigg liten ponny tsm med Paula och Funny, super mysig ridtur i regnet.
 
Tjockis hästen efter att ha vilat i 5 veckor i STOR gräshade för att hon blev halt. La på sig bara lite, hehe..
 
Nu ska jag chilla lite med en film och kanske äta lite mat så man inte dör? Sova-äta-skola-äta-stallet-äta-sova, äter inte bara lite per dygn iaf :P
 
 

Utvärdering - Tävling - 23/09

Framridning LA:1
Började med att skritta honom på långa tyglar i paddocken. När han började slappna av så kortade jag tyglarna och började jobba honom lite lätt i skritten. Gjorde volter och red i båda varven och efter några minuter så gick jag över i trav jobbade honom frampt och jobbade på att han skulle komma fram i handen med att rida fram och sen försöka fånga upp honom med hjälp av stöd och små förhållningar på yttertygeln. Blev riktigt mjuk och fin efter ett tag. Jobbade lite skänkelvikningar utan några speciella krav. Ville mest att han skulle gå lungt och fint åt sidan och ta tid på sig. Men när han började jobba bra med ryggen så pressade jag han lite till och ville att han skulle tvära mer och stanna kvar i formen. Vilket han gjorde när jag bad honom. Sen så gick jag över i galopp och jobbade honom mycket framåt. Ville att han skulle galoppera med en bra galopp och bakben och med rygg och in i handen. Så inga krav utan bara galopperade på stora volter och raka spår. Efter en liten stund började han att lossna och jobbade bra med ryggen och bakbena och kom fram i handen bra och då avancerade jag lite. Red honom i förvänd galopp och galopp till halt för att se att bromsen fungerade. Efter ett litet tag så kom riktigt fint och ´lyssnade super.. Red fram bara ca 30 minuter innan det var dags att gå in på colektion ring, där jag mest skrittade och travade lite.
 
På banan:
Där fick han damp.. Han tvärnitade och vägrade att gå och var helt jätte konstig! Gick inte att rida honom för att han flög i luften för allt och stannade och gick på tvären och det var med nöd och näppe att vi tog oss igenom programmet.. Kom inte till rätt ridning så red var mer sporren in i magenför att han inte skulle dra över till andra sidanav ridhuseteller ut i kollektion ring! Nej men usch helt knäppblev han så någon harmonist ritt blev det inte. Men fick 7:a på gångarter och på min sits. Det är väl bra det. Reultatet blev 52 % och det var vårat sämsta resultat ever i LA:1! Inte ens debuten för då red vi på 58 % i hoppsadel osv...
 
Framridning LA:4
Skrittade iväg på en jätte lång grusväg. Efter ca 15 min så började vi trava, först bara slappt red mest framåt och chill med huvudet där han ville ha det. Sen så började jag sätta lite mer press på honom med att försöka få honom att fokosera på mig med mycket driv och förhållningar och rida skänkelvikningar fram och tillbaka på vägen och skänkelvikningarna satte han super och sen så slappnade han av och började lyssna och gick i en bra form. Så vände jag och då galopperade jag lite påväg tillbaka. Ställde mig upp och  lät honom bara rulla på och skit fin och det kändes bra. När jag kom tillbaka så skrittade jag runt och efter 5 min kanske så gick jag in i paddocken och red lite. Gjorde inget speciellt utom lite halter och den förvända galoppen som skulle vara med i programmet och sen så skrittade jag runt tills det var min tur att gå in på banan.
 
På banan:
I denna klassen så var det långbana och ´när jag kom in så försökte han börja fjanta sig och då sa jag till honom att nu får det vara bra och då slutade han dampa lite iaf men när jag skulle fatta galopp och rida upp på medellinjen så blev han "rädd" för något och fick damp och jag gjorde en volt men när jag kom till det stället igen så fick han damp igen och jag var tvungen att rida upp för att klockan gick osv... Så det var bara att försöka göra halt på en ponny som var i en helt annan värld och fläckte upp huvudet fö minsta lilla sak som inte passade.. Men ibland så var han jätte fin och där fick vi 7:or men mest så hade han dampoch sparkade efter skänkeln och fattade fel galopp med mening och var riktigt jävligt! Så där fick vi 3:or liksom....
 
Så allmänt kaos ritt och jag var så jävla sur på han så när jag kom ut på bara jag fick hoppa av och gav honom till mamma för var så sjukt arg! Det är inte ofta jag gör så, hänt typ nån gång då jag var mindre men jävlar vad arg jag va på honom... Resultatet blev 49 % och senaste gången vi red de programmet så kunde han knappt göra skänkelvikning eller galopp till halt eller nåt och då red vi ihop 55 % och jag slarv red hela programmet. Då förstår ni hur jävla dålig denna ritten var! Var så arg och ledsen så jag gick och satte mig i transporten en stund tills jag hade lugnat ner mig lite. Så nu blir det lokala tävlingar och LC ett tag tills han gör som han ska! Och slappnar av och får bort all press som han känner. Men så finns ju hans inre demoner osv som man inte kan göra något åt men så är det.
 
Godnatt ♥

Mår lite bättre nu..

Hej bloggen, vet att min uppdattering har sugit nu men imorgon så kommer utvärdering om mina och Fenders 2  kaus ritter. Men ska sova nu och hoppas att jag mår bättre imorgon!

Sick today...

Har en sjuk huvudvärk idag...
Jag stannade hemma från skolan idag.  Hoppas på att den ska gå över snart! Hörs senare ska försöka sova lite nu så huvudvärken kanske försvinner.
 

Ingen bra dag på jobbet..

I LA:1 gick han dåligare än dåligast... Stanna och ryggade och skyggade, var allmänt konstig och samma i andra klassen! Fick min första 1:a det kanske säger allt?
 
Bloggar mer imorgon orkar inte nu :(

Dagen lite snabbt

Red ut på Sören tsm med Kit. Vi red inte speciellt länge men en mysig och kall ridtur.. ;)
 
Beckie hoppades i paddocken. Hpon var super fin och mjuk. Är så himla nöjd med henne idag ♥ Hoppade först ett par språng lågt på ca 40 cm. Sen så rullade vi över samma hinder fast på en volt och det funkade super! Sen så började det på riktigt, hade ett hinder på medellinjen 10 m in från spåret som vi hoppade över och sen i andra änden av medellinjen hade jag byggt upp ett hinder och sen 2 st hinder på varsin sida. Man kan säge att på stog på varsin diagonal. Så hoppade olika linjer och jobbade henne framåt och samlat och hon var super fin och lyssnade med bara mini hjälper! Idag var hon king!! :D
 
Igga magen det var 1 ½ år sen!
 
Fender red jag barbacka i paddocken och tränade dressyr. Det funkade super! Värmde upp honom mycket på stora volter och bytade varv mycket och efter en stund blev han riktigt mjuk och fin. Då började jag träna lite halter, först från skritt och när han gjorde dem bra där så gjorde vi samma i trav och när han gjorde bra halter där med så gjorde vi galopp-halt-galopp-halt-rygga-galopp och han blev super fin och jobbade på med rygg och bakben och i form så super bra ridpass.
 
Sen så tvättade vi bena och svansen och fläta och knoppade honom och borstade i mängder osv. Riktigt snygg blev han!
 
Jag och mamma smörjde och packade och la fram täcken skydd och allt annat så imorgon där det av mot Torslanda och DM! 
 
Men nu måste lilla jag sova innan jag svimmar! Så natti natti bloggen :)

Stallet nu

Nu drar jag mig mot stallet  2 hästar hoppas antagligen, 1 ridas dressyr och 1ponny tvättas knoppas, det ska smörjas och packas osv så hörs senare! 

True love ♥

Flickan: Är jag söt?
Pojken: NEJ
Flickan: Vill du vara med mig för evigt?
Pojken: NEJ
Flickan: Skulle du gråta om jag skulle gå bort?

Pojken: NEJ
Flickan blev sårad. Hon gick bort med tårarna rinnande
längst med kinden. Pojken tog henne i armen.
Pojken: Du är inte vacker, du är den vackraste. Jag vill inte vara med dig för alltid, jag måste vara med dig för evigt. Jag skulle inte gråta om du går bort, jag skulle dö!
(Pojken viskar): Stanna hos mig snälla!
(Hon viskar): Jag stannar

Stallet idag

Idag så red jag Beckie i dressyr.
Red henne inte speciellt länge när hon lossnade i munnen och blev rörlig och mjuk och travade på bra och lyssnade på skänkeln s slutade jag. Ställde inga krav på henne, red henne framåt med stöd på tygeln och ledde inåt för sväng och sen så lossnade hon bra och kom ner i en bra form av sig själv. Fick fram de jag ville av ridpasset vilket är super! 
 
Fina tjejen ♥

Hemma från skolan

Sjukt trött imorse...
Så försov mig i 1 timme och missa bussen osv osv. Så därför hann jag inte skriva något som ni kanske fattar ;) Slapp dag med ganska interisanta lektioner och slappa kläder. Ikväll ska jag bara slappa och fixa lite inför imorgon. Då ska jag rida 3 hästar tvätta 1 ponny och knoppa, packa och fixa allt sånt inför söndag. Då blir det DM,  tagga! Ska rida LA:1 och LA:4 i Torslanda. 
 
Idag så ska Beckie ridas i paddocken. Hon ska gå dressyr. Med fokusering på takt och tempo, bogarna och lätt hand och skänkel. Lätt pass men ändå svårt då hon lätt dör i paddocken och blir som en banan i kroppen. 
 
 

Äntligen färdigt...

Pust och stön..'
Äntligen färdig med den där cp SO:n eftersom boken bara försvann så fick jag skriva om allt och det tog typ 3 timmar så nu ska jag kanske försöka hinna sova innan jag ska upp till skolan igen.. Ska kolla igenom texten imorgon och se hur den blev och kolla stavfel eftersom jag typ dör snart så tänkte jag sätta på en film att sommna till. 
 
Om 6 timmar har jag dygnat, värt att sova i 6 timmar? 
Ska upp vid halv 7 imorgon så 6 timmar skadar väl inte att sova? ;)
Hahah ne nu får jag lägga mig så kanske jag kommer upp ur sängen imorgon, bara taggar att cykla till skolan också... Kom på nyss att jag har glömt att fylla på mitt busskort... Fuck life! 

Fan fan fan!!

Har tappat bort min SO bok med minst 7 A4 sidor måste in imorgon och hittar fan inte den jävla boken någon stans... Fuck life det tog typ 4 timmar att skriva så min kväll kommer att vara kul så nu måste jag skriva om allt! Annars får jag inte mitt betyg så grinar fan snart men aja höra imorgon om jag inte har dött eller nåt... 

En liten kvälls update

Hej hej bloggen!
Har precis stigit ur duschen och är mätt och go. Ska strax sätta mig och plugga lite SO till imorgon. Men super lite kvar nu så men har pluggat en massa idag. Matte, bara en massa problemlösningar, sen svenska och SO då. Sjukt mycket i skolan med prov osv. Hade ett prov redan efter 3 veckor i skolan och har ett på onsdag och en massa inlämningar som man inte hinner med i skolan osv så man måste jobba till 100% nu
! Sen betyg också som man såklart vill att de ska vara bra. Så därför måste jag dissa er nu men hörs mer senare eller imorgon! 
 

Fender 09-20

Idag så fick Fender ridas ut i skogen. Red ut tsm med Tres (http://tessiss.blogg.se) hon på Bentsson. Skrittade fram ca 20 minuter och sen så travade vi och de fick sträcka ut sig och sen över i en lugn men ganska ökad galopp men med bra kontroll och lätt hand. Då han gärna lägger en massa tyngd i handen och sticka men lyssnade super. När vi kom till klätterbackarna skrittade vi igen och skrittade tills vi var på grusvägarna igen typ skrittade 20-30 minuter innan vi var där och då lät vi dom trava på ordentligen, en frisk trav! Sen så skrittade vi hem.. En super mysig uteritt men ändå ganska chill. 
 
Fender till vänster, Bengan till höger :)

Helt sjukt!

Hoppar lagon högt över...

Vad tycker ni?

Tänke ha en bloppis snart och bla sälja en kavaj, skydd. Vad skulle ni tycka, schabrak osv? Skulle ni köpa något om ni ser något fint?

Studiedag ♥

Imorgon har vi studiedag så är lediga! :D
Gött som fan men får dock inte sova något för ska och gymma med Olivia vid 10-11 sen så ska jag laga mat och plugga men najs att vara ledig ändå! Man kan chilla, ska göra lite matte svara på några frågor till SO:n och skriva färdigt reflektioner till svenskan men det går ganska snabbt ändå.
Ska inte tröka ut er nu..
 
Ska rida ut på Fender imorgon och Beckie ska longeras/tumköras eller ridas dressyr för se imorgon vad jag hinner/orkar. Men torsdag alá chill ♥
 
Ibland hamnar man fel... Eller vad säger du Sigrid?

Dagens träning

Idag så tränare jag med Fender för Diana. Bästa träningen på länge!
Skrittade fram och travade fram honom på grusvägarna i skogen. Lyssnade bra och hade ett bra tempo. Sen så kom hon precis när jag var tillbaka, red lite på stora volten och red honom med stöd och att han skulle lyssna på skänkeln.
 
Vet inte riktigt vad jag gjorde men han blev super fin, red honom mycket framåt samtidigt som jag samlade ihop honom och vilken WOW känsla jag fick. Red skänkel vikningar som är bland de svåraste han vet och han bara flöt på undan för vänster skänkel! Super glad ryttare, men undan för höger skänkel var det lite jobbigare men Diana sa att jag vikte mig i strax över midjan och därför vill han inte flytta sig. Kanske inte så konstigt om min kropp säger flytta dig åt ett håll och handen/skänkeln något annat... Men fick ordning på det och lilla gubben finare än på länge!
 
Gjorde även galopp-halt-galopp-halt-galopp osv, mot slutet satte han dom. Red delar ur LA:4 som ökning på lågsidan 10 m volt på nästa långsida dirr efter hörnet och så vända över ridbanan och ut i andra varvet i förvändgalopp. Sen så blev han super fin efter lite tragglande med min sits osv, så går han som idag så lätt över 70% i båda men tävling e ju en annan sak så mitt mål är över är 62% i båda och då är jag nöjd men hoppas ju såklart på högre men en avslappnad häst skadar ju inte, men får se hur det går :)
 
Tyvärr inga bilder för den var urladdad efter min lillebror hade varit i farten.. :/

Läskigt bra!

 
 
 
 
 
 
 

Han har sina stunder

Min kära storebror kan vara sjukt jobbig och då vill jag bara hugga huvudet av honom men jag älskar honom. Ibland så är han super snäll och som tex nu har han lånat ut sina grymma högtalare med grym bas som dunkar så golvet på hela övervången skakar och de har jag fått låna ♥
Eller som när han ger min saker som godis osv eller låter mig få låna hans dator då min är lite dampig ibland när man ska se på fim osv. Eller som när han ger mig hans busskort ibland eller betalar för mig!
 
Ibland har han sina stunder och för de mesta så är jag nog en pay in the ass för honom ;) Som när jag är trött så skrattar jag super mycket och är super flummig eller på morgon är jag världens suraste människa på detta jordklot... Men han står ut med mig fast jag vet att han tycker jag är riktigt jobbig ibland som nu ikväll när jag tvinga honom att förhöra mig i tysan osv!
Men han har alltid ställt upp för mig med allt, på den tiden då jag var mobbad så stog han upp för mig eller när kompisar svek så stöttade han mig och trösta mig när det har varit jobbigt med andra saker. Helt enkelt så som en storebror ska vara! ♥
 
Från vänster: Johan, min lillebror Benjamin, Anton big brother och jag. Cp bild javet men ni får stå ut hitta ingen annan på denna datorn.

Dagens vill ha!

OMG vill ha de svarta så mycket! ♥

Hästarna idag

Fender:
Fender fick ridas ut lugnt barbacka idag, red en ganska kort runda. Var typ ute i 40 minuter kanske, skrittade mest men travade även lite grann. Ville att han skulle tänka framåt utan att rusa och det fungerade super, red på novabettet som fungerar super på honom!
 
Beckie:
Beckie red jag ut i skogen tsm med Sigrid, red en ganska lugn tur mycket skritt men även lite trav och galopp. ´Hon var lite seg ibland men annars lyssnade hon super på mig. Imorgon får hon vila då hon har gått ganska hårt 2 dagar och så idag så hon behöver nog en liten paus eftersom hon håller på att sättas igång efter sín "skada" eller vad man ska säga..
 
Imorgon så ska jag träna med Fender för Diana vid 17.10. Så ska jag även vara framskrittad och lite värmd i trav så det blir fullt ös efter skolan då jag slutar 16.40 så därför kommer jag inte att hinna skriva något innan precis som idag. Min lillebror på 7 år hade läxa och var med i stallet idag eller ja det brukar han men iaf så var vi tvunga att vara hemma så han hann äta, duscha och göra sin läxa innan 20.30 så ville vara ifrån stallet vid 7 typ så jätte stressigt med 2 hästar! Så jag har super mycke i skolan så därför är min uppdatering lite sådär.. :/ Men ni får stå ut och hoppas jag att ni stannar kvar!
 

Hej hej

Nu är jag här i skolan, gör inget speciellt just nu iaf. 
Men snart så ska jag ner till vårdcentralen och kolla upp mina händer... Bärnde mig rejält på linpistolen förut... Men hoppas på att kunna på rida idag och att de har något som lindrar smärtan! Det gör så sjukt ont, har stora blåsor på hela händerna... Smidiga jag. 
 

Tävling nu!

Nu drar jag mig mot stallet och möter upp Tres och åker med henne på tävling i lysekil.

Jag och hennes ponny "Tolous" som hon ska tävla idag :)

Hopp pass med Fender

Idag så fick Fender hoppas ett super bra pass i paddocken.
Ville ha lite varíation på ridningen så då tänkte jag att jag skulle hoppa lite. Bärde fram en låg men ganska bred oxer, och ett räcke som jag ställde på diagonalen men väldigt långt ner så om man kom från de korta hållet var det 1 galoppsprång in och så hopp. Tränade att hoppa det på volt, 8:a, hoppa på diagonalen åt båga hållen osv. Först så låg det på ca 75 men efter ett tagså höjde jag det till 90 och han hoppade super! Sjukt nöjd med pojken.
 
Tänk om han hade hoppat på ävlind som han  gör hemma! Då hade jag haften fälttävlans ponny, han älskar att vara ute och hoppa i terrängen men gillar inte banhoppningen.. Den e TRÅKIG tycker Fender :/

HAN KAN HOPPA...

2012-09-15

Heeeeeeeeeej!
Sitter i sängen hemma och lyssnar på musik. Har variti Lysekil nu på förmiddagen, Dianas Joya blev lite spänd inne banan och tyckte allt var lite läskigt. Men första inomhus tävling så!
Sen Figge var så fin "lilla" pojken. Men det var lite ensamt inne på banan när inte Joya var när men det gick bra. När vi åkte så låg hon 2:a och hon som ledde var en kompis till mamma. Kommer lie halvdåliga mobil bilder som jag klickade med mammas HTC.
Men håller på att ladda över dem nu så ni får se sen..

Godnatt sötnosar ♥

Godnatt bloggen! Nu tänkte jag lägga mig och kolla lite på Vampire Diares innan jag ska sova. Går la upp runt 7 SENAST imorgon för att hinna se framridningen lite. Tänkte titta på min kompis Jasmine också innan jag sticker hem imorgon, har aldrig sätt henne tävla på sin storhäst, så det ska blir kul :D

I ♥ U

Every night in my dreams
I see you, I feel you
That is how I know you go on

Far across the distance
And spaces between us
You have come to show you go on

Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on

Love can touch us one time
And last for a life time
And never let go till we're gone

Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on

You're here, there's nothing I fear
And I know that my heart will go on
We'll stay forever this way
You are safe in my heart
And my heart will go on and on



Brudtärna ♥

I sommras så var jag brudtärna på ett bröllop. Den som gifte sig var min faster, Jenny! Kommer några ovisade bilder därifrån som jag hittade på datorn. 
Igga mitt face..
 
Jag och mina kusiner ♥
Visste inte att han tog bilden.. 
Inte här heller.. Gillar mitt hår så mycket här!

Lysekil imorgon

Imorgon så drar jag och tittar på min tränare när hon tävlar med sina unghästar i lyskil. 
Hon startar med den första hästen vid 9 och den andra strax efter 10. Sen senare vid 4 så ska hon rida sin fina Fiona Hill i Medelsvår C och Medelsvår B. Önskar dig lycka till Diana! 
Har tyvärr inga bilder på henne på denna datorn så ni får klara er utan bild på hennes fina hästar.. :( 

Gammal underbar musik!

 
 
 
 
 
  

Sören!

Hehe kom lite fel.. Alla bilder e printade från olika filmer från i söndags!
.
Ville vara säker att den inte skulle bita mig ;)
 
 

Helg ♥

Nu är det helg, gött!
Har skrittat ut på Fender i skogen tsm med Tres och Bengtsson. Barbacka, alltid najs. Super mysigt och rida i blåsten och se alla löv yra runt i luften samtidigt som man sitter på sina fina ponnys. 
Beckie longerades, mot slutet la jag ut 3 cavaletti bommar på volten. Vilket steg, längde bommarna ganska rejält så riktigt långa för att hon skulle trava igenom kroppen och trampa på med bakbena. Nöjd med båda hästarna idag,  Fender blir dressyr imorgon tror jag och Beckie ska ridas ut i skogen, en ganska lång runda om hon verkar pigg annars en på 40 min kanske. Tar jag den långa får hon rida i varierande teräng med äng, diken vatten, grusvägar, skogsstigar, galoppbackar osv. Älskar rundan starkt! 
Superstar ♥

Prov och läxor

Har haft en massa läxoroch prov så har inte haft tid att blogga.. 
Men har nu iaf NO och jobbar med HIV/AIDS. Det är sjukt det dör 2 miljoner per år i aids. Men måste nu s¨å hörs senare.

The condemned

Riktigt läskig film. 
De handlar om att 10 st människor som är med och tävlar om att bli fria från deras dödsstraff. Men bara 1 överlever. Så det är helt enkelt 10 människor ute på en ö som tävlar om sitt liv, men allt sänds live på Internet.
Den som vinner får även en massa pengar...
 
Inte skräckfilm läskig men ändå super äcklig! Bra som in i helvete ändå. 

Fender igår..

Igår så tränade jag med Fender i paddocken. Började med Dianas lilla list i huvudet.
1. Stöd i handen
2. Att han ska fram för skänkeln
3. Svängbalans
Med de 3 grejerna i huvudet så kunde jag rida hela passet. Vänsterbogen in hela tiden vänsterställd tills han släpper och såklart stödd och så 2 lätta hjälper och går han inte fram så en lite större och går han inte fram då så en liten snärt med spöt bakom skänkeln. Alla 3 gångarter red jag såhär och mot slutet så släppte han super bra och var mjuk och fin och bärde sig själv och super bakben och ryggen ♥ Så fin. Red lite förvänd galopp också, med den konstiga saken som är med i LA:4. Mot slutet satte vi den också.
Gammal bild sålänge för att jag inte har några nya bilder...

Sry!

Sry att jag inte har updaterat så bra...
Igår när jag kom hem från stallet satte jag mig vid TV och käka lite och sen så däckade jag. Samma med i förrgår! Men i måndags så red jag ut med Fender och då var han duktig och Beckie tränades lite lätt i paddocken. OMG va fin hon blevv på slutet, jag kunde hålla ihop henne med små fina hjälper. I högervaret var jag tvungen att hålla henne mycket för ytterskänkel då började hon galopperade super bra med bakben, rygg, och sjukt fina framben ♥ I vänster varvet så kunde jag rida runt henne för innerskänkeln och mewd lätt ytterhand få med yttersidan också! Super nöjd, dock inga bilder för det var ganska mörkt ute...

Skolan nue

Nu är jag i skolan. Just nu har jag rast men strax har jag tyska, vilket suuuuger... Men iaf Beckie ska ridas ut tsm med Tres och Fender ska gå dressyr i paddocken. Tänkte plocka fram lite cavaletti bommar och så för att få power och bra steg, tänkte ha dom ganska långa så han verkligen får sträcka sig!
 
Gammal bild men ni får stå ut.. ;)
 

Cheeena

Nu drar jag mig mot stallet och ska åka iväg och hoppa lite med Sören. Sen så ska jag träffa fina Sigrid ♥ Rida mina 2 pollar också, så har saker att göra hela dagen. Gött att ha roligt dan innan skolan börjar igen och ikv ska jag bara slappa på soffan och lägga mig tidigt så jag är pigg imorgon!  

2012-09-08

Cheeena bloggen. 
Kom precis hem efter många timmar i stallet. Beckie fick longras och jobbas över cavalettibommar i traven och skitten. Hade den så hon var tvungen att ställa sig och jobba igenom sidorna. Sen så drog jag ihop den till en pyramid som jag lät henne galoppera över några gånger åt varje håll. Hon lyssnade jätte bra, men blev väldigt framtung mot slutet då hon blev trött.. Men lydig för det mesta.. ;) Sen så hade vi lydning övningar, då hon inte har någon som helst respekt för mig när jag står på marken! Kan gå rakt fram fast jag säger till henne att stanna osv men inte lika farligt nu som i våras.. När vi tävlade drog hon iväg med mig osv men har blivit mycket bättre. Men när jag sitter på henne så har hon respekt för mig, dummar sig ALDRIG i paddocken längre som hon kunde göra ibörjan osv. Men ibland i skogen kan hon dampa men det är för att hon blir så glad! 
Nöjd me henne idag!
 
Mini prinsen får sko på sig imorgon :D Så kan äntligen rida han igen!! 

Min helg :)

Imorgon lördag så har jag inga jätte stora planer än så länge. Ska rida Beckie imorgon tror jag, får se hur hon verkar. E hon galen så blir det longering och kanske en uteritt efteråt. Sen tänkte jag ge mig ut och springa, fram och tillbaka på Sandö. Träffa nån kul kompis som man kan tillbringa tiden med eller nåt annat roligt :)
 
Söndag: Ska hoppa Sören i ridhus på morgonen/förmiddagen. Sen så ska jag ridas Beckie ut i skogen. Ska ge mig ut och spinga också. Sen så blir det slappa och vila upp mig inför skolan.. 
 
Slapp helg, men nästa helg blir det fullt upp, ska åka till tävlingarna i Lysekil och kolla på Diana på Lördag och sen på Söndag hänga med Tres som hästskötare och rida mina pollar osv.. Hårdträning på Fender som ska tävlas om 2 veckor och måste börja jobba med galopp-halt-trav-halt-galopp-halt osv för att han ska lyssna. Sen så skulle jag vilja åka och rida igenom programmet på långbana men för se hur det blir.. Sen försöka hinna med att träna också, sen så skulle jag vilja fixa gymkort igen som gick ut idag.
 
Men är super trött nu så ska lägga mig och sova nu, så hörs imorgon :)
 
 

Old friend today :)

Idag så har jag varit med min gammla bästis. Har inte träffats på super länge, har verkligen saknat henne sjukt mycket! 
Tränar tsm 1 gång i veckan men blir inte samma som om att vara hemma och snacka osv. Har kännt varandra sen vi var bebisar. Var bästisar som små super länge, var liksom 24/7. Har så många underbara minnen tillsammans både bra och dåliga... Men grym dag idag iaf ♥

Olivia alá gymmet

Nu är jag på gymmet och har dunk musik i öronen och tränar magen.. Sjukt jobbigt men go känsla! Har även powerwalkat/spungit i 20 min typ som uppvärmning. 
Ska strax sluta och då blir det kolla på film me Olivia och äta go men nyttig mat. 

DM, 23 september

Den 23 september så är det DM i Torslanda. Jag ska rida förklassen LA:1 och sen själva DM klassen också som är LA:4. LA:1 är en lätt klass men kommer ihåg div 2 finalen där förra året och då så var han sjukt spänd nere vid ena kortsidan så sattsar på en avslappnad ponny som lyssnar och över 62 % MINST! Men föräntar mig inte jätte bra procent för har inte tälat sen 12 agusti och inte tävlat LA:1 och högre sen 2 juli så.. Men i LA:4 är lång bana. Fender har tälat på långbana 1 gång innan. Men är nöjd med 62 % men skulle inte varit fel med mer procent!
 
LA:4 är ett lätt program för oss igentligen men Fender blir så svår vid tävling så därför inte så stora föränrningar på han. Men om jag hinner rida igenom honom så kan i lätt sätta 70 % men brukar inte hinna det innan jag ska in på banan. Sådärför lätta mål men om vi får högre procent så är det svin kul! :)
 

Hästarna i fokus

Idag så fick Beckie ila för mina planer sprack när hela paddocken ar fullt med hästar, några hoppade osv och så var det piss väder. Men imorgon så blir det longering för henne ist :)
Min lilla damp prins ville inte alls vara ute i detta skit väder, tyckte inte alls att det  ar skoj. Kom til mig i trav när jag ropade på han. Blöt och lerig var han... Så jag satte igång och började borsta och torka honom så var han nöjd i sin box med ny torv, hö, nytt vatten, kraftfoder och äpplen och andra godsaker i höt ♥ Han var så nöjd min lille prins! Hoppas han får på sigsin sko snart bara typ 2 eckor kvar till DM.. Måste vara i toppform båda 2. Jag tränar på gym och springer regelbundet och Fender tränas nu massa osv. Börjar gå bättre för oss båda, vilket jag tycker är super men frågan är vad de som vi tävlar mot tycker ;)
 

2012-09-06

Kom hem från skolan för 2 timmar sen ungefär. Har varit en chill dag, i biologin så pratade vi om kvinnas könsorgan och liknade grejer. Engelskan var lätt osv, svenskan pratade i bara om den vloggen vi ska gör i samband med sex och samlevad. Fett chill eftermiddag med elevensval och musik. Satt och försökte lära mig denna låten på gitarr visade sig vara ganska svårt...
 
Så bra men svår som fan!
Men iaf nästa gång så sätter jag den.
 
Nu blir det att rida ut på Beckie eller longera henne. Hon var duktig igår, vi har inte tumkört henne sen i vintras och hon jobbade i form och med rygg och kunde tom med jobba på raka bommar rakställd men ändå gå kvar på volten. Super fin tjej ♥
Mini prinsen tappade skon igår i hagen, så nu får han stå ett par dagar tills han har fått på sig skon igen. Alltså tills Jonas kan komma,

Snabbis

Nu ska jag strax till stallet. Ska bara äta frulle lite snabbt.
Idag så går jag ti halv 3 i skolan. Lite sådär halv dålig dag, NO, Svenska,Engelska, Elevensval. Men får höras senare kom på att jag måste fixa håret lite till ;)

Dagen i lite snabbt

Slutade 1 timme tidigare idag, skulle igentligen slutat halv 4. På bliden så kollade vi färdigt på Bara Bea, den var inte så bra men chill endå.
 
Beckie ska tumköras senare i eftermidda och Fender ska gå bommar/dressyr. Beckie är fokus på att hon ska jobba med ryggen med hjälp av bommar. Sen så måste hon lyssna också. Så är det halt så ska det vara halt när jag säger till men inte om 5 minuter.
Fender ska ridas med bommar och i låg form. Han ska gå på styrka och steg, och då andvänder jag bommar för att han ska jobba med steget och powern som man får om man har de långa! :)

Denna fina tjejen fyllde år igår så hon ska Grattas i mångder sen <3

Hej hej bloggen

Nu e jag helt död. Helt okej dag men har arit igång och typ suttit still 1 timme på hela dagen typ... Då såg i på en dålig fim men bättre än att vara ute i blåsten. Men hade nån jävla 10 kamp typ eller nåt.. Vi kom typ sist eller nåt, i sög iaf :P
 
Bästa på dagen var ju lätt när vi fick pizza och dricka, hehe. Men nu blir det Life Unexpected.
 

God morgon :)

Vaknade först runt 7,men sommnade om till 8... Hehe sen så somnade ja igen och vaknade för 10minuter sen :P
 
Nu dunkar jag musik och ska strax käka frulle. Blir nog lite film och grov macka med skinka på. Blö skola till halv 7 ikv... Not fun, + att det regnar så det suger ännu mer eftersom vi ska vara ute!
 
Men men har med mig fika och godis så hoppas att jag klarar mig..

Trött och sleten chey här!

Nu sitter jag i sängen och sommnar snart.. Sjukt trött, somna sent igår och gick upp hal 7 idag! HAr varit så sjukt trött hela dagen, när jag blir trött så skrattar jag hela tiden. Så asså förut kunde inte ens gå rakt, gick in i skåpen och bänkar.... Skratta som fan, som det kan gå.
 
Imorgon så har vi somorgon till halv 11 typ, vilket är super skönt men måste upp 7 ändå för annars så kan jag inte vakna. Hör inte alarm och ingen hemma så :( Men kan chilla hela morgon oss vilket skönt fast hade hellre sovit till kvart i 10 ♥
 
 
Pöss bloggen, nu dör ja och pratar inte med nån eller nåt innan imorgon!

Utvärdering, täning för Diana med Prinsen

Idag så tränade jag för Diana med Fender. Efter en liten stund på ridpasset så hoppade Diana upp för att jag hittade inget stöd. Så red hon en liten stund bara sen så hoppade jagupp igen. Så gickhan igenom ryggen och jobbade på med bakbena mycket bättre. I traen så jobbade vi med att han skulle altid fram för skänkeln och så fick han 2 försök på sig och lyssnade han inte på tredje så var det ett rapp med spöt bakom skänkeln. Ofta gick han fram innan jag kom så långt. Sen så skulle han gå på ytterbogen inte innerbogen. Sen så skulle jag ha bra men mjukt stöd i handen. Så fin blev han när han väl kom och så skulle han böja sig undan för inner skänkel samtidningt som jag ledde med innerhanden rakt in mot mitten. Jäklar a svårt det a men de få gångerna allt satt så ar han super i steg, form, och böjningen i ryggen var bara WOW.
Sen så skulle vi gå öer i galopp. Så bet han fast sig i handen rejält. Han gick med vikt huvud utåt... Fick ingen ordning på det så Diana fick rädda mig igen och red igenom honom lite så han var så fin. Efter nån minut så fick jag sitta upp igen, och jag skulle böja honom för innerskänkel samtidigt som jag skulle leda rakt in mot mitten men väldigt lätt i handen och samtidigt som jag skulle ha stöd på ytter tygel och dria massa med ytterskänkel så han inte skulle tappa ytterbogen. Men det måste vara mini hjälper och lätta fina fjäder händer. Samtidigt som jag måste änta ut han och ha ärdens tålamod.... Så tusen miljoner triljoner saker att tänka på! Men när allt sitter ilken känsla jag får då!
 
Dock tyärr inga bilder för att det regna lite så :(
 

Såhär såg han ut när han bet tag i bettet..

2 hästar ridna

Tränade med Fender för diana förut, gick super! Skriver utvärdering senare om ni vill läsa. Sen så red jag även ut på sören, det gick super bra. Svin kul att rida i skogen, vilket tryck han hade. Han var verkligen super rolig att rida. Men ska se färdigt på min film nu så hörs av senare.

Är inte hemma

Är inte hemma idag eller ikväll så därför kommer jag inte att blogga så mycke. Kommer upp en gästbloggning sen av min bästs Molly.

Varberg 2011

Varberg 2011 
De är goa minnen. Åkte dit ner med Fender och mamma, mina bröder och bästa vännen Emma. Så jävla roligt vi hade det. Var där mellan onsdag-lördag. Svin kul ofc men dock så sög vädret. Regnade varje dag, allt var lerigt.. Skor, kläder, vi, benskydd, boots, sadlar osv. Verkligen allt var lerigt. Men det var ändå så sjulk kul att tälta där och ha me sig sin fina prins. Fick några pet i varje klass men ändå super nöjd, för om man tänker det sugiga underlaget som var och han tappa sko så blött var det. De var ju gräsbana och ganska lång bana också.. Men pigg och glad och hoppvillig ponny ändå ♥
Hände en massa grejer, Fender tappa skon och det blixtare så mycket så att vi fick sätta oss i bilen mitt i natten.. Fenders box och 7 andra svämmade över me vatten så 6 på morgonen så fick mamma flytta över allt och hästen och hämta spån osv och fixa med namn skylten och tusen andra grejer. Som tur va så hade jag ingen boxgardin osv, bara ett sadelställ där jag hade det mesta under som grimmor, grimskaft, hästgodis, benskydd, benlindor, boots osv, ryktlåda, hö och mathinkar. Så inte så mycket att flytta, mamma skulle bara ge frukost men istället var det att mocka fixa vatten hö och allt annat. Stackars mamma som grejade där borta medans vi andra låg och sov. Jag gav frukost dan innan så när det var mammas tur så lyckades hon pricka in den dagen... Men helt underbart kul att bo med sin häst så, älskar det! 
Han tyckte det var läskigt så han hoppade av ett galoppsprång försent därför konstig stil.. ;)
 

RSS 2.0